مرحله اول – بی هوشی
داروها جهت راحتی شما در هنگام عمل جراحی استفاده می شود . این عمل با بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی و داروهای خوابآور وریدی قابل انجام است. معمولا” از بی هوشی عمومی استفاده می شود . پزشک شما بهترین را به شما پیشنهاد می دهد .
مرحله دوم – برش جراحی
روش انتخاب شده بوسیله جراح تان بسته به تظاهرات موجود در شخص شما و ارزیابی وی مبنی بر اینکه کدام روش بهترین نتایج را برای تان رقم خواهد زد ،فرق خواهد کرد.
برش های اتوپلاستی عموما در سطح پشتی گوش ایجاد می شوند . هنگامیکه نیاز به ایجاد برش در سطح جلوی گوش باشد ، برش ها در چین های گوش ایجاد می گردند تا مخفی بمانند .
پس از جدا کردن پوست از غضروف زیرین، جراح بسته به مشکلات موجود در گوش دستکاری روی غضروف را شروع می کند.
اگر ضخامت و میزان غضروف در بدشکلی موجود دخیل باشد، جراح به میزان لازم از آن و پوست گوش برمیدارد تا به نتیجه مورد نظر برسد.
در برخی موارد غضروفی برداشته نمی شود و جراح تنها با زدن بخیه های دائمی شکل مناسب را در غضروف ایجاد می نماید و با بخیه های مشابه گوش را به سر نزدیک تر کرده و از برجستگی آن در نمای روبرو می کاهد.
بطور معمول اصلاح گوش های برجسته با ایجاد یا افزایش چین آنتی هلیکس ( درست در داخل لبه خارجی گوش ) و برداشت مقداری از غضروف بزرگ شده ی کونکا (در بزرگترین و عمیق ترین فرورفتگی گوش خارجی ) انجام می پذیرد.
اگر فرد –بخصوص در بزرگسالان- از بزرگی ویا کشیده بودن نرمه گوش شاکی می باشد می توان همزمان یا به تنهایی آنرا نیز اصلاح کرد. اندازه و شکل مناسب نرمه گوش مشخص و علامت گذاری شده و بافت اضافه برداشته می شود.بخیه ها در قسمت پایینی نرمه گوش قرار داده می شوند تا کمتر دیده شوند.
در موارد نرمه گوش پاره شده در اثر کشش گوشواره یا مسائل مشابه ، می توان لبه های زخم را تازه کرده و مجددا” ترمیم نمود.در هر دو مورد عمل روی نرمه گوش تا ۲ هفته بعد از عمل بخیه ها باقی گذاشته می شوند.
مرحله سوم – بستن برش های پوستی
پس از اطمینان از قرینگی دو طرف برش ها در پشت ویا جلوی گوش با بخیه های قابل جذب یا غیر قابل جذب بسته به نظر جراح بسته می شوند و پس از پانسمان گوش بانداژی به دور سر فرد بسته می شود.